Dit ventje van 5 vindt gevoelens best lastig. Want wat is nou bijvoorbeeld precies boosheid? En waarom doe je soms boos, terwijl je eigenlijk bedroefd bent? En als je blij bent? Hoe hoog mag je dan (bij wijze van spreken) springen om je blijdschap te tonen?
De vader van de jongen vindt het, door zijn eigen autisme, moeilijk om zijn zoontje daarin te ondersteunen en een beetje wegwijs te maken. Zijn moeder zou hem ook graag willen helpen. Maar vanwege een andere opvoeding en achtergrond, moet zij vaak zoeken naar de juiste woorden en taal.

Daarom zijn we op zoek naar een steungezin waar deze jongen af en toe een soort van ‘ondertiteling’ kan krijgen wanneer dit soort gewone emoties voorbij komen.  Dan kan hij zichzelf en zijn omgeving wat beter leren begrijpen.

De jongen is een lief en vrolijk kind. Hij houdt van auto’s, lekker buiten spelen, op de trampoline springen, bouwen en nog veel meer. Of zoals ie zelf zegt: eigenlijk houdt ie van alles! En hoewel hij in het begin wat terughoudend zal zijn naar ‘nieuwe’ kindjes, is het een heerlijk levenslustig kind dat overal voor open staat.

Willen jullie als gezin al langer iets betekenen voor een veilige en gezonde ontwikkeling van kinderen?  En zijn jullie dat gezin met kinderen van ongeveer zijn leeftijd (of iets ouder), waar deze jongen van harte welkom is? Dan hoor ik graag van jullie.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt voor deze jongen een steungezin:

  • Waar hij een dag(deel) in het weekend mag komen spelen;
  • Dat hem helpt met het begrijpen van andermans emoties en reacties;
  • Dat woont in de kern; Herpen, Overlangel, Reek, Schaijk, Huisseling, Ravestein of Berghem.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.