Het baby-jongetje (januari ’24) begroet me met een brede glimlach als ik de woonkamer binnenstap. Zijn vader is al een langere tijd in Nederland. Hij heeft een vaste baan, waarbij hij lange dagen maakt en dus veel van huis is. In de avond volgt hij Nederlandse les. Hierdoor komt nagenoeg alle zorg op de schouders van de moeder. Zij is nog niet zo lang in Nederland en is de Nederlandse taal nog niet machtig. Met regelmatig verstoorde nachten en zonder steun van familie en vrienden, valt de zorg voor haar kleintje haar zwaar. Ze verlangt enorm naar contact met Nederlandse moeders uit de buurt, zowel voor zichzelf als voor hun zoontje. Om zo de Nederlandse taal en gewoontes te leren. Maar ook om samen activiteiten te ondernemen en wegwijs te worden in de omgeving.

Het gezin heeft een auto, maar deze wordt door de vader gebruikt voor werk. Hierdoor is de mobiliteit van de moeder beperkt.
De kleine man is lekker ondernemend, maar slaapt wat moeilijk door darmkrampjes. Hij vindt het heerlijk als er boekjes worden voorgelezen.

Zijn jullie dat gezin waar deze kleine guit af en toe mag komen? Neem dan contact met me op!

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin in Avenhorn/De Goorn:

  • Dat wekelijks, het liefst op maandagmiddag, de kleine jongen kan opvangen;
  • Dat het leuk vindt om af en toe een activiteit te ondernemen met de moeder en haar kleine;
  • Dat graag helpt bij het spelenderwijs verbeteren van de Nederlandse taal.

Bijzonderheden:

Tantes en ooms, opa’s en oma’s zijn ook welkom om te reageren!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corina Arends, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Koggenland, via corina@buurtgezinnen.nl of bel 06 – 40868986

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.