Voor een 10-jarige jongen uit Groesbeek zoeken wij een gezin of stel waar hij met regelmaat welkom is. Zijn moeder werkt en staat alleen voor de opvoeding. In hun vrije tijd is dit stel altijd samen en je kunt je voorstellen dat deze moeder af en toe wat tijd voor zichzelf nodig heeft. Daarnaast gunt ze haar zoon wat meer mannelijke energie in zijn leven. We zoeken dan ook een gezin of stel waarvan de man een actieve rol wil spelen.

Lekker aanpoten, zich fysiek uitleven en op zijn tijd een goede stoeipartij, daar wordt hij blij van. Deze jongen heeft namelijk veel energie en is daarnaast een echt buitenkind. Een plek waar hij lekker buiten kan zijn, zou dan ook het beste bij hem passen. Hij wil graag klussen aanpakken, bijvoorbeeld op de tractor, zitmaaier en helpen met de dieren. Naast klusjes doen speelt hij ook graag: op de trampoline, skelter, of in een zelfgebouwde hut.

Deze jongen heeft een duidelijke eigen wil. We zoeken dan ook iemand die hem geduldig benadert en duidelijkheid biedt. Als hij jullie leert kennen, zal hij wat tijd nodig hebben om te ontdooien. We hopen iemand te vinden die door zijn stuursheid heen kan prikken. Iemand die hem de tijd geeft en zijn zelfstandigheid stimuleert want daar groeit hij van!

Zijn favoriete tv-programma en zijn favoriete videogame spelen zich beide op de boerderij af.
Misschien hebben jullie wel een boerderij waar hij een handje mag komen helpen?

Profiel steungezin

Wij zoeken een stel of gezin in Groesbeek of omgeving:

  • Waar deze jongen zich buiten uit kan leven en mee mag helpen;
  • Dat geduldig en duidelijk is;
  • Waar hij met regelmaat op woensdag- of donderdagmiddag of in het weekend welkom is. Dit stemmen we samen af.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Marloes Bazuin, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Berg en Dal, via marloes@buurtgezinnen.nl of bel: 06-42921883.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.