Het had zo’n mooi moment moeten zijn: de geboorte van een tweede kleintje, en met je gezinnetje op een roze wolk. In de praktijk pakte dit anders uit, want de bevalling was heel erg zwaar. De kleine kwam gelukkig gezond ter wereld, maar voor zijn moeder brak een spannende tijd aan. Zij hield namelijk hersenletsel over aan de traumatische bevalling. We zijn inmiddels een jaar verder, en iedereen heeft flinke stappen gemaakt. De moeder heeft keihard gewerkt aan haar herstel, met steun van haar man. Nu wil ze graag weer de moeder worden die ze was. En daar heeft ze hulp bij nodig.

Ze kan gelukkig weer steeds meer, maar is nog heel snel moe. Haar man is sinds kort weer volledig aan het werk en daardoor is de moeder ’s ochtends alleen met de kleintjes. Dat houdt ze eigenlijk alleen vol als ze tussendoor soms even kan gaan rusten. Wil jij op die momenten wat tijd doorbrengen met de kindjes? Het liefst bij hen thuis, daar is alles voorhanden. Op dit moment zijn de ouders bezig met opvang vinden voor hun kindjes, maar dat is helaas niet zo snel geregeld als we zouden willen.

Het gaat om een vrolijk meisje (3) dat weet wat ze wil, graag knutselt, kleurt en meehelpt met koken en bakken. Deze meid kijkt eerst even de kat uit de boom voor ze “vriendjes” met je wordt, maar daarna is ze open en speels. Haar kleine broertje is volop bezig de wereld te ontdekken. Rondlopen, zeker ook buiten, en ondertussen spelen met alles wat hij tegenkomt, is wat deze jongen doet. Wordt hij moe, dan neemt hij zijn rust om daarna weer volop van zijn omgeving te genieten. En ondertussen vertelt hij jou daar graag over in zijn eigen taaltje. Allebei vinden ze het dus heel erg leuk om dingen samen te doen.

Doe jij met ze mee en help jij dit gezin met jouw tijd op de been?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in (de buurt van) Horn:

  • Dat één of meerdere ochtenden per week even wil komen helpen;
  • Dat het leuk vindt om samen met de kleintjes te spelen en te ontdekken.
Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Rianne Theunissen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Leudal, via rianne@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22294308.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.