Wat een leuke, energieke jongens (5 en bijna 4) ontmoet ik in een flat in Europawijk. Eerder maakte ik al kennis met hun moeder toen zijn 3 jaar geleden herstellende was van long covid. Toen was er vooral hulp thuis nodig en kon Home-Start daarbij helpen. Ik kom opnieuw met haar in contact omdat zij nu vooral hulp zoekt om buitenshuis iets met de jongens te doen. Zij is nog altijd herstellende, heeft veel pijn en heel weinig energie.

Wat zou het fijn zijn als iemand met deze jongens in het weekend op pad kan. De oudste start binnenkort met voetbal op woensdagmiddag en zaterdagochtend. De moeder vraagt zich af hoe ze dit gaat regelen. Op woensdagmiddag gaat haar jongste naar de kinderopvang en kan ze met haar oudste zoon mee naar de training. Op zaterdag kan dit niet omdat zij niet beide kinderen mee kan nemen op de scootmobiel. Bovendien is het weekend best lang met 2 kinderen die graag hun energie ook buiten kwijt willen. Zij oefent met de jongens dat ze echt dichtbij haar scootmobiel blijven, maar zij vindt dit ook spannend. De jongens zijn nog klein, en opletten en luisteren is dan niet altijd even makkelijk. Als ze weet dat haar oudste met jou/jullie mee mag naar de zaterdagtraining, is dat een hele geruststelling. En misschien vinden jullie het wel gezellig om zijn broertje mee te nemen! Er is een speeltuintje waar dit broertje zich opperbest kan vermaken tijdens de training.

Het oudste jongetje (5) is een zachtaardig jongetje, beetje verlegen. Hij houdt van spelletjes, creatieve dingen doen en voetballen.
Zijn broertje (bijna 4 jaar) is iets ondeugend en energiek. Hij doet graag mee met z’n broer en houdt van dieren, auto’s en bloxs.

Gaan jullie met deze jongens op pad?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin of een echtpaar:

  • Waar deze jongens samen welkom zijn;
  • Dat in het weekend een dag(deel) met ze op stap wil;
  • Bijvoorbeeld op zaterdag mee naar de voetbaltraining van 10.30- 11.30h;
  • Dat wekelijks (of om de week is ook al fijn) en eens in de schoolvakanties beschikbaar is;
  • Bij voorkeur woonachtig in Schalkwijk.

Wil je meer weten? 

Dan kun je contact opnemen met Esther Groenheide, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeenten Haarlem en Zandvoort via esthergroenheide@buurtgezinnen.nl Of bel 0640655576.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.