Wat een grappig mannetje (6) ontmoet ik in Schalkwijk. Hij doet de deur open in z’n Spidermanpak en nodigt me uit voor een spelletje Memory. Hij geniet zichtbaar van de aandacht en is een actief en sociaal ventje. Zijn moeder verzucht: ”ja, maar hij kan ook druk zijn”, en dat snap ik wel. Ze voedt dit leuke kereltje in haar eentje op.

Zij komt uit een moeilijke relatie met zijn vader en dat heeft nog altijd zijn weerslag op haar. Wel doet zij enorm haar best dat haar zoontje daar niks van meekrijgt. Dat is wel een zorg voor haar. Het is dan ook best een moedige stap dat zij Buurtgezinnen inschakelt. Zij vindt het spannend als haar zoontje straks bij anderen thuis gaat spelen.

Ook vertelt ze dat ze moeite heeft met de Nederlandse grammatica. Ze hoopt dat haar zoontje dat beter ontwikkelt. Hoe fijn zou het zijn als hij dat bij jullie mag leren, gewoon, spelenderwijs. En als hij dan ook mag vertellen over zijn hobby’s voetballen en zwemmen, een spelletje kan doen en stoeien, dan hebben we een topmatch!

Gaan jullie de uitdaging met Spiderman aan?

Profiel steungezin

Wij zoeken een Nederlands sprekend gezin of een echtpaar:

  • Waar het liefste ook kinderen zijn;
  • Dat in het weekend een dag(deel) met hem wil afspreken;
  • Met wie hij actieve dingen kan doen;
  • Dat wekelijks (of om de week is ook al fijn) en eens in de schoolvakanties beschikbaar is;
  • Liefst in Haarlem, maar mag ook daarbuiten.

Wil je meer weten? 

Dan kun je contact opnemen met Esther Groenheide, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeenten Haarlem en Zandvoort via esthergroenheide@buurtgezinnen.nl Of bel 0640655576.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.