Voor een alleenstaande moeder en haar 2-jarige peuter zijn we op zoek naar een gezin waar dit meisje welkom is.

Deze vrolijke peuter weet wat ze wil. Ze is levendig en energiek en vindt veel dingen leuk. Meezingen met liedjes, kleuren, springen, voetballen, ze doet het allemaal.

Het meisje barst van de energie, die kan ze nu niet zo goed kwijt. Ze heeft behoefte aan een speelplek waar ze haar wereld kan vergroten. En waar ze door te spelen en meedraaien in een Nederlands gezin, de taal en cultuur kan leren kennen.

Haar moeder is nog niet zo lang geleden naar Nederland gekomen vanuit Ghana en is een half jaar geleden naar Ede verhuisd. Ze zorgt alleen voor haar dochter en woont in een heel klein appartement. Ze zou heel graag gaan studeren en de taal leren, maar dat lukt nu niet goed. De muren komen op haar af en ze voelt zich alleen. Haar droom is om later als onderwijzeres aan de slag te kunnen, als ze eenmaal de taal onder de knie heeft.

Deze moeder gunt haar meisje een plekje waar ze lekker kan spelen en waar ze haar energie ook buiten kwijt kan. Ondertussen kan zij dan studeren, of snel een boodschapje doen.

Heb jij ruimte in je huis, tuin en leven om dit meisje van twee te laten meedraaien in jullie gezin? Neem contact op, je maakt een wereld van verschil voor deze moeder en haar kindje!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de gemeente Ede:

  • Waar dit meisje wekelijks welkom is (dag in overleg);
  • Dat moeder ook kan steunen in het vinden van de weg in Ede;
  • Liefst een christelijk gezin;
  • Met kind(eren) in ongeveer vergelijkbare leeftijd.

Wil je meer informatie? 

Dan kun je contact opnemen met Judith Luchies, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Ede, via judithluchies@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06- 16 01 81 97

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.