Met haar armen om haar zusje heen geslagen en spelend met haar vlechtjes zit het 8-jarige zorgzame meisje een filmpje te kijken. Intussen babbelt ze er gezellig op los. Ze is direct enthousiast als ze hoort dat haar moeder haar een gezin gunt waar ze af en toe kan spelen. “Als het maar vrolijke kinderen zijn”, is haar enige voorwaarde. Voor dit meisje ben ik dus op zoek naar een steungezin met vrolijke leeftijdsgenootjes.

Dit meisje is sinds een jaar met haar moeder en zusje in Nederland. Ze zijn uit Suriname overgekomen vanwege de gezondheid van haar jongere zusje en wonen tijdelijk bij familie. Naast de vele aandacht die haar jongste dochter vraagt, werkt de moeder ook enkele dagen. Hierdoor is het een uitdaging om haar aandacht te verdelen tussen haar twee meisjes. Wat zou ze het fijn vinden als haar oudste in het weekend mag spelen bij een steungezin. Een fijne plek met een beetje extra aandacht en liefde en waar ze gewoon kind kan zijn zonder zorgen om haar zusje.

Het lieve grietje houdt van schilderen, knutselen, filmpjes kijken en buiten spelen. Ze vindt het gezellig om mensen om zich heen te hebben en speelt graag met anderen.

Bieden jullie dit meisje wat zorgeloze gezelligheid?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • Waar het meisje een dag(deel) in het weekend welkom is;
  • Met vrolijke leeftijdsgenootjes.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Yolanda van der Arend, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Purmerend en Beemster, via yolanda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48431089

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.