Buurtgezinnen zoekt een steungezin voor een alleenstaande moeder die al acht jaar in Wageningen woont met haar twee zoons, een jongen van 12 en een jongen van 6. Ze heeft helaas geen familie in Nederland en staat er grotendeels alleen voor, omdat de vader van de jongens niet meer in beeld is. Ondanks alle uitdagingen zorgt deze moeder met toewijding voor haar kinderen en probeert ze hen een liefdevol en stabiel thuis te bieden.

Deze moeder heeft regelmatig zorgen om haar oudste zoon, die vaak naar het ziekenhuis moet voor controle. De ziekenhuisbezoeken zijn een zware last, vooral omdat ze geen auto heeft en deze reizen meestal alleen moet ondernemen. Daarnaast heeft haar jongste zoon, een energieke en speelse jongen van 6 jaar, behoefte aan sociale contacten met andere kinderen.

Daarom zou ze enorm geholpen zijn met een vertrouwd gezin in de buurt waar ze op kan rekenen voor hulp. Ze zoekt specifiek een gezin voor haar jongste zoon. Het is fijn als hij daar kan oefenen met de Nederlandse taal. Samen boekjes lezen vindt hij erg leuk! Hij houdt van rekenen, tekenen en spelletjes spelen.

Wegens een allergie is het fijn als er geen katten zijn.

Hoewel de moeder een voorkeur heeft voor een gezin met een vergelijkbare culturele achtergrond, staat ze ook open voor andere opties, zolang het maar een warm en begripvol gezin is dat bereid is om te helpen.

Wie wil dit gezinnetje af en toe uit de brand helpen?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezellig steungezin in Wageningen dat:

  • Bereid is om bij te springen als deze moeder met haar oudste zoon op pad moet;
  • Gastvrij is en een thuisplek kan bieden aan een 6-jarige om te spelen op een doordeweekse middag;
  • Begrip en respect heeft voor de Syrische cultuur.

Wil je meer informatie? 

Dan kun je contact opnemen met Nanneke Keuter, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Wageningen, via nanneke@buurtgezinnen.nl of bel: 06-14134581.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.