Buurtgezinnen zoekt ondersteuning voor een gezin met twee meisjes van 5 en 3 jaar uit Batau.

Hun moeder is chronisch ziek. Ze heeft veel pijn en weinig energie. Binnenkort start haar begeleiding om hier nog beter mee om te leren gaan. Haar man werkt en doet wat hij kan om er voor zijn vrouw en dochters te zijn. Maar het is veel en alle hulp is welkom. Als de meisjes 1 middag in de week bij jullie mogen spelen geeft dat al lucht. En dat hebben deze ouders hard nodig. Het lijkt het oudste meisje ook leuk om alleen bij jullie te komen. Maar alles is bespreekbaar.

Het meisje van 5 jaar is sociaal, gehoorzaam en energiek. Ze kan goed met alle kinderen en vindt veel dingen leuk om te doen: kleuren, verven, dansen, fietsen, schommelen en van de glijbaan. Op school is ze verlegen en gehoorzaam, thuis weet ze goed wat ze wil.

Haar zusje van 3 jaar is rustig en makkelijk te vermaken met knutselen, verven en kleien. Beide meisjes spelen graag buiten en zijn gek op dieren.

Wil jij een middag in de week iets betekenen voor een ander gezin?

Profiel steungezin

Wij zoeken in Nieuwegein een gezin:

  • Waar het meisje van 5 jaar op dinsdagmiddag een paar uurtjes mag meespelen, óf
  • Waar deze zusjes samen op maandagmiddag welkom zijn;
  • Met een kind in dezelfde leeftijdsfase (3-6 jaar);
  • Waar de positieve energie en liefdevolle aandacht is die deze meisjes verdienen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Peggy Louwaars, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein via peggy@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-24268314.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.