Deze lieve jongen (11) groeit op bij zijn ouders met zijn oudere broers en zussen. Hij heeft een licht verstandelijk beperking en gaat naar het speciaal onderwijs. In de buurt waar hij woont kan hij moeilijk aansluiting vinden met kinderen van zijn leeftijd. Hierdoor zit hij veel thuis bij zijn ouders, waar hij heel hecht mee is.
Zijn ouders gunnen hem een plek waar hij het naar zijn zin zal hebben en iets heeft om naar uit te kijken.

Deze jongen heeft een eigen wil en is ook heel gevoelig. Harde stemmen en ruzie zijn dingen waar hij niet goed tegen kan. Hij houdt erg van kletsen over van alles en nog wat. Ook typt hij graag verhalen of recepten over. Het liefst zou hij dat recept dan ook samen klaar maken en lekker opeten.
Deze jongen heeft gevoel voor humor; je kan echt met hem lachen. Zijn lievelingsdier is een poes en hij hoopt dan ook dat we een gezin voor hem gaan vinden waar ze ook poezen hebben.

We zoeken een rustig gezin of echtpaar dat met geduld een vertrouwensband met deze knul opbouwt. Het zou leuk zijn als je hem kan stimuleren om samen dingen te doen of om wat nieuws te leren. Een fijne plek waar hij gezien en gewaardeerd wordt en waar hij positieve ervaringen mag opdoen, dat zou echt geweldig zijn.

In welk gezin mag hij een middagje per week komen aanwaaien?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in de buurt van Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas, Kinderdijk of Alblasserdam:

  • Dat een middag per week beschikbaar is;
  • Dat duidelijkheid en voorspelbaarheid kan bieden;
  • Een poes zou heel leuk zijn;
  • Dat christelijke normen en waarden naleeft.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Linda van der Burgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Molenlanden, via linda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-38720258.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.