Verantwoordelijkheden zijn altijd lastig. Wanneer is je kind oud genoeg om zelf naar school te fietsen of om alleen thuis te blijven? Hier kun je niet echt een leeftijd aan koppelen. Het gaat om gevoel. Voelt het goed, kan hij/zij het aan? Soms ben je te voorzichtig, soms heb je teveel vertrouwen en moet je een stapje terug doen.

Deze moeder van twee leuke kinderen (zoon van 15 en een dochter van 11) weet wel dat haar kinderen te oud zijn voor een oppas. Toch heeft zij ervaren dat haar kinderen het lastig vinden om verantwoorde keuzes te maken als ze alleen thuis zijn. Dus dat kan nu nog niet.
Maar ze heeft echt wat tijd voor zichzelf nodig. Als alleenstaande moeder valt het niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden. Ze zou zo graag even niet hoeven ‘aan te staan’. Even alleen op pad, in de wetenschap dat de kinderen het goed hebben thuis. Jouw hulp is hierbij meer dan welkom.

Ben jij degene die op een rustige manier de boel in de gaten kan houden? Zonder dat de kinderen het gevoel hebben dat je de babysitter bent?

Profiel steungezin

Wij zoeken een moeder/tante/oma in de omgeving van Beneden Leeuwen:

  • Die af en toe bij dit gezin aanwezig wil zijn;
  • Die pubers leuk vindt en ze ook lekker hun gang kan laten gaan;
  • Die 1 à 2 keer per maand beschikbaar is (tijden en dagen in overleg);
  • Die voor zichzelf een studie of andere bezigheden mee kan nemen;
  • Die van honden houdt.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Nathalie de Jonge, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente West Maas en Waal, via nathalie@buurtgezinnen.nl of bel 06-55501597.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.