Voor een gezin uit Heemskerk is Buurtgezinnen op zoek naar een fijne plek voor de jongen van 7 jaar. Hij groeit op in Heemskerk bij zijn ouders en heeft een broertje van 2 jaar oud.
Zijn ouders zijn voor de geboorte van de kinderen uit Iran gevlucht. Hun kinderen zijn allebei hier geboren. De afgelopen jaren woonden zij in een asielzoekerscentrum in een ander deel van Nederland. Sinds 2023 woont het gezin in Heemskerk, hier kennen zij weinig tot geen mensen, behalve de buren.

Sinds de ouders toestemming hebben om in Nederland een toekomst op te bouwen werken zij hard aan hun toekomst hier. Ze zijn bijna klaar met inburgeren en de moeder van het gezin heeft inmiddels een baan gevonden als architect. Ook de vader is aan het stagelopen als architect. Je snapt: de combinatie van school, werken en een gezin is best pittig voor deze ouders! Met jullie hulp krijgen de ouders wat meer lucht, en dat is heel erg welkom.

Normaliter zou het gezin hulp vragen aan familie of vrienden. Dan kon hun zoontje gezellig daar spelen op de woensdagmiddag. Helaas behoort dit niet tot hun mogelijkheden. Met kinderen van zijn school heeft dit ventje buiten schooltijd weinig contact.

Deze vrolijke jongen is sociaal. Hij spreekt goed Nederlands en zou graag uit school met andere kinderen spelen. Hij houdt van voetbal, lezen, piano spelen en schaken!

Heb jij een plekje in jullie leven voor deze voetballer?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Heemskerk/Beverwijk:

  • In de wijk Oosterwijk met een zoon van dezelfde leeftijd;
  • Dat dezelfde interesses deelt;
  • Waar ook ruimte is om te spelen en lezen;
  • Waar deze jongen op woensdagmiddag welkom is van 12.15 tot 16.30 uur.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via ingeborgh@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-11017207.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.