Buurtgezinnen zoekt een fijne plek voor een meisje van 5 jaar. Een paar jaar geleden is dit gezin in Nederland komen wonen. Haar vader werkt fulltime. Haar moeder werkt parttime en werkt hard om haar Nederlands nog verder te verbeteren. Familie woont in het buitenland en in de buurt kennen zij geen gezinnen met leeftijdsgenootjes. Ik heb ze leren kennen als een bescheiden en gastvrij gezin.

Sinds een jaar gaat dit meisje naar speciaal basisonderwijs. Dat is een goede keuze gebleken. Voor haar taal- en sociale ontwikkeling is het goed om mee te draaien in een ander liefdevol gezin.
Ze is verlegen, vrolijk en zit goed in haar vel. De Nederlandse taal begrijpt ze steeds beter en ze praat al meer. Ze is behulpzaam en helpt mama graag in de keuken. Thuis is ze gek op Peppa big, muziek luisteren en dansen. Maar samen naar de speeltuin gaan, maakt haar ook blij.

Is dit lieve meisje een paar uurtjes bij jullie welkom?

Profiel steungezin

Wij zoeken in Nieuwegein een gezin:

  • Met een kind in dezelfde leeftijdsfase (4-6 jaar);
  • Dat dit meisje uit India graag wil leren kennen;
  • Waar ze een middag per week mee mag draaien op dinsdag, donderdag, vrijdag of zaterdag.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Peggy Louwaars, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein via peggy@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-24268314.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.