Angela van Woezik

06–23116768

Ga naar:

Angela van Woezik – Coördinator gemeente Vught

Angela woont samen met haar partner in Vught, haar jongste dochter is overleden en haar oudste dochter woont samen in Alkmaar.

Steun vragen is niet makkelijk en steun geven gaat ook niet altijd vanzelf!

“Na de geboorte van onze jongste dochter werden wij snel een zorgintensief gezin en dat bleven we 14 jaar lang. Wij hebben al die jaren steun vanuit onze directe woonomgeving gekregen en ervaren hoe belangrijk dat is om overeind te blijven. Dit was mede ook omdat ik durfde te vragen. Maar ik weet dat dit niet zomaar voor iedereen is weggelegd. We denken snel: “Dit kan ik toch wel zelf? En wat wil of kan die ander dan voor mij doen?”  Aan de andere kant is het soms ook erg moeilijk om steun te bieden, want wat kun je doen? We zeggen zo snel: ‘’Bel maar als je hulp nodig hebt!” Maar laat dat nou net soms heel moeilijk zijn.

En daarom vind ik Buurtgezinnen zo’n mooi initiatief: Buurtgezinnen koppelt de vraaggezinnen en de steungezinnen aan elkaar. Zij hoeven niet zelf te vragen of aan te bieden, maar Buurtgezinnen zal zorgen voor een zo optimaal mogelijke match waarin iedereen tot zijn recht komt en er voor beide gezinnen voldoening is. Ik vind het ontzettend mooi hier een bijdrage aan te leveren, waarbij ik mijn persoonlijke ervaring en mijn werkervaringen in het ondersteunen van gezinnen mee zal nemen.”