In Amsterdam-Noord woont een lieve alleenstaande moeder samen met haar zoon van 6 jaar. Voor deze vrolijke jongen, die het heerlijk vindt om buiten te spelen, zoeken we een gezin in de buurt. Een fijne plek waar hij in het weekend mag spelen met een leeftijdsgenootje.

Zijn moeder is sinds 8 jaar in Nederland. Al haar familie woont nog in het buitenland. Toen ze ontdekte dat ze in verwachting was, is de vader van het jongetje vertrokken. Sindsdien rooien ze het met zijn tweeën. Een fijn en gastvrij gezin zou voor allebei een enorm verschil maken.

Zijn moeder is hard aan het werk om een toekomst op te bouwen. Ze doet een opleiding via een wijk-leerbedrijf. Ze gaat 1 dag in de week naar school en daarnaast werkt ze nog 4 dagen.

De werkdagen van deze moeder wisselen. Als ze in het weekend dienst heeft gaat haar zoontje met haar mee. Hij wacht dan op haar werk op haar van 7.30 tot 14.00 uur. Dat is natuurlijk best saai voor een ventje van zijn leeftijd! Hoe fijn zou het zijn als hij in plaats daarvan ergens anders lekker mee mag spelen?

De jongen is ontzettend sociaal en kan met iedereen overweg. Hij houdt van voetballen, lekker buitenspelen en kan ook genieten van een potje Roblox. Hij past zich makkelijk aan en luistert goed. Kleuren, verven en knutselen vind hij ook heerlijk.

Is er bij jullie thuis ruimte voor deze lieve jongen om aan te haken?

Profiel steungezin

We zoeken een gezin in Amsterdam-Noord:

  • Dat een halve dag in het weekend (of om het weekend), gezelligheid en aandacht wil delen;
  • Dat in de buurt woont, of deze jongen thuis of van zijn moeders werk op kan ophalen in Oostzanerwerf.
  • Liefst met andere kinderen;
  • Dat ook een beetje Engels spreekt om met zijn moeder te kunnen communiceren.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Eefje van den Berg, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam-Noord, via eefjevdberg@buurtgezinnen.nl. Of bel naar: 06-18330821.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.