Het verschil maken voor een kind en daar zelf ook plezier aan beleven. Dat gaat toch heel goed samen? Een plekje vrij hebben aan je tafel, een extra tosti bakken, een spelletje doen of lekker wandelen in het bos. Van die kleine dingen die een groots effect hebben.

Daar zou een klein, stoer kereltje van vier ontzettend van kunnen genieten. Samen met zijn moeder en hun hond woont hij in Stein. “Hectisch en liefdevol” noemt de mama hun leventje. Dat klinkt als heel veel andere gezinnen met jonge kinderen.

Maar deze moeder heeft een levensverhaal met veel vallen en ook weer stevig opstaan. Geen makkelijk leven en als je haar verhaal hoort, kun je niet anders dan diep respect hebben voor waar ze nu staat. Ze zet een mooie basis neer voor haar zoontje, dat staat voorop. Echter, ze heeft fysieke beperkingen opgelopen door een ongeval. Hierdoor kan ze hem vaak niet bieden wat ze zou willen. Een spannende operatie staat gepland.

Daarom is een liefdevolle steunouder heel hard nodig. Iemand aan wie deze dappere moeder met een gerust hart haar kleine mannetje kan toevertrouwen. Wetende dat hij een leuke middag heeft. Zij kan dan even bijtanken van het harde werken om een fijne mama te zijn. Want dat is niet altijd vanzelfsprekend met haar verleden en de fysieke pech in het heden.

Deze vierjarige is gek op treinen en bouwen. Samen naar buiten om te spelen of te wandelen, is een feest. En ja, hij houdt ook van koken, bakken en samen een spelletje doen. Zoals bijna iedere vierjarige is hij soms ondeugend en soms ook heel lief. Hij vindt het fijn als je duidelijk bent en de dag met hem doorneemt van tevoren. Voor de zomervakantie is hij begonnen op de basisschool en dat gaat tot nu toe heel goed.

Wat zou het heerlijk zijn als er na al dat knokken voor een goed leven samen, iemand naast hen komt staan.
Durf jij van betekenis te zijn voor hen?

Profiel steungezin

Ben jij dat gezin, die ouder, opa of oma in Stein of omgeving:

  • Waar deze bink zich welkom en veilig mag voelen;
  • Die op een woensdag -of vrijdagmiddag of in het weekend tijd voor hem vrij kan maken;
  • Eigen kinderen zijn geen must;
  • Het is heel fijn als je hem structuur biedt.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Bonnie Haenen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeenten Stein en Beek, via bonnie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-44211344 .

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.