Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn voor een meisje van 12 jaar op zoek naar een steungezin. Zij woont met haar moeder, stiefvader en broertje in Oud-IJmuiden en gaat na de zomervakantie naar de brugklas. Haar zorgzame moeder is chronisch ziek en heeft daardoor weinig energie. Haar liefdevolle stiefvader werkt in ploegendiensten is niet altijd thuis. Hij heeft namelijk een dochter die in het buitenland woont en daar gaat hij regelmatig op bezoek. Door gebrek aan energie en tijd kunnen deze ouders de kinderen vaak niet de aandacht geven die ze verdienen. Er is op dit moment niemand in de omgeving waar ze op terug kunnen vallen. De weekenden zijn vaak een uitdaging.

Wat zou het fijn zijn als dit lieve meisje een dag(deel) in het weekend aan mag sluiten bij jullie gezin. Dit meisje is zelfstandig, maar niet graag alleen. Ze zoekt vaak bevestiging en vindt het ook leuk om samen iets te ondernemen. Op dit moment heeft ze geen hobby. Misschien heeft jouw dochter een leuke hobby in het weekend en kan ze daarbij aansluiten?

Kan dit meisje bij jullie terecht?

Profiel steungezin

Wij zoeken een begripvol gezin in Oud-IJmuiden:

  • Waar dit meisje welkom is een dag(deel) in het weekend;
  • Dat rustig, stabiel en ondernemend kan zijn;
  • Met mogelijk kinderen rondom de leeftijd van deze 12-jarige meid.

Bijzonderheden

Voor haar broertje zoeken we ook een steungezin. Lees zijn oproep hier

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.