Stel je voor: je bent een jonge vader en voedt met je vrouw twee prachtige, meiden op (1 en 5 jaar). En dan vertellen de artsen je dat je ongeneeslijk ziek bent en het onzeker is hoe lang je nog te leven hebt. Dat is de rauwe werkelijkheid van dit gezin waar we nu een steungezin voor zoeken. Op dit moment gaat het naar omstandigheden nog goed, maar dat kan ook zo omslaan. Dat brengt veel onzekerheid met zich mee.

De ouders genieten zoveel mogelijk van hun dochtertjes. De jongste van bijna 1 jaar is met recht een pretletter! Ze is een vrolijk, lief innemend meisje met een aanstekelijke lach. De oudste is bijna 5 jaar en heel pienter. Dit meisje zorgt voor hilarische momenten met haar nieuwsgierige vragen en rake opmerkingen.
Voor de meisjes is dit ook een moeilijke tijd, en hun ouders gunnen hen wat zorgeloos plezier bij een lief gezin in de buurt.

Op dit moment zou het vooral fijn zijn als jullie de meisjes om de week op maandag willen opvangen. Wanneer de vader achteruit gaat, zal de vraag ook veranderen. We zoeken dan ook een gezin dat hier wat flexibel in kan zijn.

Zijn jullie een warm gezin, met een groot hart, waar ruimte is voor alle emoties en ook duidelijke kaders worden gesteld? Een gezin waar deze meiden gewoon zichzelf kunnen zijn, met alles dat er gaande is? Dan zijn jullie misschien wel de bepalende steun in de rug voor dit gezin.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen Houten zoekt voor deze meiden:

  • Een warm gezin waar zij op terug kunnen vallen;
  • Lieve mensen die (op dit moment) om de week een maandag voor ze willen zorgen;
  • Een gezin dat flexibel is voor als er in de toekomst iets meer nodig is.

Bijzonderheden

Alle hulp is welkom, dus als je iets te kunnen betekenen horen we heel graag van je! Samen maken we de puzzel compleet!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Mirjam te Bokkel, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Houten, via mirjam@buurtgezinnen.nl of bel: 06-49240828

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.