Buurtgezinnen zoekt voor een 10-jarige jongen uit Ameide een gezin met boerenbedrijf met koeien of schapen. Deze enthousiaste jongen is gek op koeien en andere dieren en hij vindt het heerlijk om daar mee bezig te zijn. Trekkers en vrachtwagens zijn zijn passie. De boer helpen op de trekker, de koeien verzorgen, struinen door de stallen, dat is dan ook zijn allergrootste wens!

Deze lieve knul gaat naar een school voor speciaal onderwijs, omdat hij een andere ontwikkeling doormaakt dan leeftijdsgenoten. Dit is een gevolg van complicaties bij zijn geboorte.

Een steungezin waar deze jongen zich nuttig voelt en waar hij wat zelfvertrouwen kan opbouwen, vinden zijn ouders heel belangrijk.

De jongen vindt het lastig om zelf te verzinnen wat hij kan gaan doen. Geef hem een klusje, dan voert hij het met wat begeleiding prima uit.

Mag deze gezellige jonge boer met jou mee op de trekker?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin rondom Ameide:

  • Waar ruimte is om lekker buiten bezig te zijn, het liefst een boerderij met dieren;
  • Waar deze jongen eens in de 2 weken welkom is in het weekend.

Bijzonderheden:

  • Gezinnen zonder thuiswonende kinderen zijn ook heel welkom om te reageren;
  • Zijn ouders rijden hem met liefde heen en weer (bij voorkeur max 20 minuten rijden vanaf Ameide).

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Marijke van Tiggelen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Vijfheerenlanden, via marijke@buurtgezinnen.nl of bel: 06-39402710.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.