Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Twee meiden van 15 en 12 jaar zijn op zoek naar een leuke extra oma of ouder echtpaar om samen een kop thee te drinken en een spelletje te doen. Na schooltijd komen ze graag zelf op de fiets. Ze komen apart van elkaar dus als je ze beiden af en toe verwelkomt, krijg je dubbel zo vaak bezoek.

De meiden groeien op in een hecht gezin. Met zes personen is het gezellig, maar ook vaak druk in huis. De ouders werken hard en proberen de kinderen thuis genegenheid en geborgenheid te geven. In het verleden heeft het gezin verdrietige en nare dingen meegemaakt. De ouders hebben zelf ook tijd nodig voor de verwerking van dit verleden. Helaas is er nauwelijks familie om hen te steunen.

Deze ouders gunnen hun meiden een maatje of “familie” om leuke dingen mee te doen. Een plek waar ze aandacht krijgen, zodat ze een band kunnen opbouwen. Een spelletje spelen, wandelen of samen fietsen. Iemand om even mee te kletsen of lekker een ijsje mee te kunnen gaan halen. Eén van de meiden vindt het leuk om te koken, dus met veel plezier gaat ze samen met jou kokerellen.

De oudste dochter is sportief en houdt ervan om mensen te helpen. Ze vindt ontspanning in samen wandelen, fietsen en kletsen. Een wedstrijd voetbal kijken, doet ze ook graag.

De jongste is creatief en spelletjes spelen vindt ze gezellig. Ze tekent graag en koken is echt haar ding. Ook zij vindt het leuk om met oudere mensen om te gaan en een beetje te helpen.

Ze zouden het heel leuk vinden als ze een wat ouder persoon kunnen ontmoeten. Iemand die de tijd heeft om naar hen te luisteren of wat te kletsen heeft. Ze zouden die persoon dan ook wel eens willen helpen.

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je dit gezin graag helpen? Neem dan gerust contact met mij op.

Profiel steungezin

Wij zoeken een extra oma of ouder echtpaar in Dommelen of Valkenswaard:

  • Die houdt van kletsen, wandelen, fietsen en spelletjes doen;
  • Voor gezellig samen koken;
  • Die het leuk vindt om 1 of 2 meiden op de thee te ontvangen;
  • Die het leuk vindt om hen wat extra aandacht te geven maar ook aandacht te krijgen;
  • Voor af en toe een middag na school.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Cora van Herk, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Valkenswaard, via Cora@buurtgezinnen.nl Of bel: 06-39415313.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.