Voor deze twee avonturiers zoek ik een steungezin dat houdt van de natuur. Scouting lijkt dit meisje van 10 en haar broertje van 8 ontzettend leuk. Misschien is er zelfs een steungezin dat hun hier naar toe wil brengen of samen op avontuur wil in de natuur?

Dit meisje en de jongen zijn zes jaar geleden vanuit Syrië in Nederland komen wonen. Ze hebben nog twee jongere broertjes van 5 jaar en 3 maanden oud. Voor de jongen van 5 jaar wordt een ander steungezin gezocht.

Het gezin heeft inmiddels hun draai gevonden in Nederland, maar hun kennissenkring is nog erg klein. Helaas is de moeder veel ziek en kan ze eigenlijk niet alleen zijn met haar kinderen. De vader is mantelzorger en geeft zijn gezin alle liefde en zorg die het nodig heeft. Maar dat is wel zwaar, en daarom is jullie steun meer dan welkom.

Het is de wens van de ouders om hun kinderen de dingen te laten ondernemen waar ze zoveel behoefte aan hebben. Het meisje houdt van tekenen en knutselen. Ze maakt prachtige armbandjes! De jongen is een wandelende encyclopedie. Hij kent alle dieren, landen en vlaggen. Echt fantastisch om te zien!

Zijn jullie het gezin dat ik zoek?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Hoogeveen:

  • Waar deze zus en broer op een middag of in het weekend welkom is;
  • Dat met dit leuke stel de natuur in wil en/of naar scouting (brengen/halen).

Bijzonderheden

Voor hun broertje zoeken we ook een steungezin. Lees zijn oproep hier.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Ilona Schra, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Hoogeveen, via ilona@buurtgezinnen.nl of bel: 06-53765322.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.