Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een slim en sociaal jongetje van 3,5 jaar ben ik op zoek naar een warm en stabiel steungezin in Culemborg-west. Zijn moeder staat er sinds zijn geboorte alleen voor en moet veel werken om alle lasten te betalen. Zij is een intelligente, sociale en positief ingestelde vrouw die haar zaakjes op orde heeft. Helaas heeft ze nauwelijks tijd voor sociale contacten en woont haar familie niet in Nederland. Ze voelt zich regelmatig uitgeput en ook wel eenzaam.

Het jongetje heeft veel oppassers gekend die tot zijn verdriet altijd weer weggaan. Zijn moeder zou het voor haar zoon heel fijn vinden als hij -naast zijn moeder- nog een andere vertrouwenspersoon krijgt. Mensen die hem 1 keer per week uit school halen en waar hij een band mee kan opbouwen. “Een soort opa en oma, of oom en tante; het liefst mensen die ook verjaardagen mee willen vieren”, zegt zijn moeder.

Het jongetje is vrolijk en ondernemend. Hij vindt allerlei dingen leuk, zoals autootjes en lego en ook tekenen, knutselen en spelletjes. Autorijden vindt hij erg leuk. Tot nu toe is hij liever met volwassenen dan met kinderen, maar misschien verandert dit als hij in november naar school gaat. Hij houdt van regels, is makkelijk, slim en spreekt drie talen. Ook is hij zorgzaam en dol op honden. Hij houdt niet van zoetigheid en eet heel gezond.

Zijn jullie die bonusfamilie waar dit hechte tweetal een band mee gaat opbouwen?

Profiel steungezin

We zoeken een stel of gezin in Culemborg:

  • Dat wekelijks een middag beschikbaar is;
  • Dat de jongen uit school kan halen;
  • Dat een duurzame band wil opbouwen met deze jongen en zijn moeder.

Bijzonderheden

 De jongen is nog niet zindelijk. Hier is hij mee bezig.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Josette Jansen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Culemborg, via josette@buurtgezinnen.nl of bel 06-38637763.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.