Kennen jullie dat liedje? “I like to move it, move it,…I like to MOVE IT” Bij mijn bezoekje aan dit gezin uit Sterrenburg is dat minimaal 43 keer voorbij gekomen. Natuurlijk mét gepaste dansmoves door een leuk mannetje van 1 jaar. Zijn grote zus (3) had even wat tijd nodig om te ontdooien, maar ging daarna lekker buitenspelen met een bal. Toen ze daarmee klaar was zat ze te kleuren en met de blokken te bouwen.

Voor deze leuke kinderen zoek ik 1 of 2 steungezinnen waar ze af en toe naartoe kunnen zodat moeder even kan bijtanken. Zij werkt onregelmatige diensten en herstelt van een burn-out. De vader van dit gezin werkt veel, ook op zaterdagen, waardoor de zorg van de kinderen grotendeels bij haar ligt. Dat valt haar soms zwaar, daarom heeft ze de hulp van Buurtgezinnen ingeroepen. Als ze iets meer tijd voor zichzelf krijgt, herstelt ze sneller. En kan ze weer de moeder zijn die ze haar kinderen gunt.

Lijkt het jullie leuk om met deze vrolijke kinderen mee te dansen? Dan hoor ik graag van jullie!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Dordrecht:

  • Waar deze kinderen in overleg welkom zijn, wekelijks of om de week;
  • Bij voorkeur op maandag, vrijdag of zaterdag;
  • In Sterrenburg of aangrenzende wijken.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Sofie De Wolf, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Dordrecht, via sofie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-51285820.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.