Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met twee schatjes (2 en 5) zoeken we een fijn steungezin in Hoef en Haag of Vianen. Deze moeder staat alleen voor de opvoeding en heeft veel zorgen. Na een pittig jaar waarin haar eigen gezondheid haar in de steek liet, heeft ze moeite met alle ballen hoog te houden. Ze heeft weinig energie en is echt aan het overleven.

Het afgelopen jaar is de moeder 4x opgenomen geweest en ook haar kleintjes zijn bekend in het ziekenhuis. Van keel- en neusamandelen tot oorproblemen. Deze moeder zit al 3 jaar voor zichzelf, en haar kinderen in de medische molen. Het mannetje (2) zit middenin zijn ‘twee = nee’ fase en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Er zijn weinig mensen op wie deze moeder kan terugvallen en het vele alleen zijn met haar kinderen begint zijn tol te eisen.

Het zou haar helpen als de kinderen geregeld bij een stabiel gezin mogen zijn, voor wat steun bij de opvoeding en zorg. Vooral de weekenden zijn pittig. Een dagdeel spelen en af en toe kunnen logeren zou wat lucht in het gezin brengen.
Dit duo kan goed met elkaar overweg. Het zijn echte knuffelkontjes. Het meisje (5) is erg creatief en houdt van knutselen, buiten spelen en lekker kletsen.
Het jongetje maak je heel blij door lekker naar buiten te gaan of met auto’s te spelen.

Bieden jullie deze twee de speelplek die ze zoeken?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt voor deze lieve lieverds een steungezin:

  • Waar deze kinderen in het weekend een dagje welkom zijn;
  • Bij voorkeur een tweeoudergezin;
  • Wonend in Vianen of Hoef en Haag.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Marijke van Tiggelen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Vijfheerenlanden, via marijke@buurtgezinnen.nl of bel: 06-39402710.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.