Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een gezin dat twee kinderen om en om afzonderlijk welkom heet. Op de dagen dat de jongen bij jullie is, heeft zijn moeder tijd voor haar dochter en andersom. In dit gezellige gezin staan de kinderen op nummer 1 en is er altijd plek voor een dolletje. De kinderen hebben veel energie te geven maar verwachten van hun moeder ook duidelijkheid. Omdat familie niet dichtbij woont zou een positief gezin met veel structuur en geduld fijn zijn.

Het energieke en slimme meisje ( 8 jaar) heeft zichzelf keyboard leren spelen, superknap! Toch duurde het even voordat ze durfde te laten zien wat ze kan. Jullie aanmoediging helpt haar over die drempel heen. Als iets onverwacht tegenzit of verandert is dat voor haar moeilijk. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen met haar huisdieren. En kan zomaar ineens 20 rondjes rond het blok willen fietsen.

Haar goedlachse broer ( 10 jaar) houdt enorm van gamen en zou dat het liefste de hele dag doen. Natuurlijk kan dat niet, maar hij heeft soms moeite met die begrenzing. Het is fijn als je hem duidelijkheid kunt geven en een leuke andere bezigheid om samen te doen. Ook hij houdt erg van zijn huisdieren maar ook van meehelpen met koken en het dan samen eten.

Ben jij dat gezin waar deze kinderen even echt persoonlijke aandacht krijgen? Dan hoor ik heel graag van je.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Valkenswaard:

  • Voor een woensdag- of vrijdagmiddag in de week;
  • Dat het leuk vindt om broer en zus afzonderlijk van elkaar welkom te heten;
  • Dat bereid is om geduldig en gestructureerd met deze kinderen om te gaan;
  • Dat bekend is met autisme en hoe hiermee om te gaan.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Cora van Herk, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Valkenswaard, via Cora@buurtgezinnen.nl Of bel: 06-39415313.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.