Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Ik maak kennis met een iets wat verlegen meisje (5). Tijdens onze ontmoeting is het warm en haar moeder probeert het huis zo koel mogelijk te houden. Ik klets wat met deze lieve mama en laat haar zien waar de gemeente dit weekend zwembadjes laat vollopen. Zo kan ze met haar jonge kinderen lekker verkoeling opzoeken. Het meisje hoort me praten en zegt dat ze erg van spelen met water houdt.

Ik ontdek dat ze nog 3 broers heeft. De oudste broers zijn al pubers (16 en 14), terwijl de jongste nog een baby is. Het leeftijdsverschil van alle kinderen zorgt thuis voor een uitdaging. Iedereen zit in een andere denkwereld. Voor de moeder een behoorlijke uitdaging dus! Daarnaast probeert deze alleenstaande mama haar verleden te verwerken. Ze krijgt daar goede hulp bij. Maar in de praktijk, met alle verschillende behoeften van de kinderen, blijkt het ontzettend lastig om ruimte te vinden voor verwerking.

Daarom zoeken wij voor het meisje een steungezin met andere meiden. Waar ze mee mag draaien in het gezin en kan spelen met het speelgoed dat er al staat. Ze houdt van echte meidendingen: knutselen, met de poppen spelen, haartjes mooi maken en buitenspelen.

Ben jij het gezin waar dit meisje af en toe mag zijn?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen:

  • Met andere meiden. Iets jonger of ouder, alles is fijn;
  • Waar het meisje eens in de 2 weken een paar uur mag komen spelen;
  • Dat graag met een klein beetje inzet het verschil wil maken voor een ander.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Esther Karssing, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amstelveen, via esther@buurtgezinnen.nl of bel: 06-55488221.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.