Op de koffie bij de vraagouders, ontmoet ik hun drie geweldige kinderen. Twee jongens van 5 en 4 jaar en een babymeisje. Ze komen oorspronkelijk uit Syrië. En hoewel de vader al redelijk goed Nederlands spreekt en verstaat, is dat voor de moeder nog een uitdaging. Ze wil de Nederlandse taal wel heel graag leren maar spreekt vooralsnog Arabisch.
Het gezin woont nu een jaar in Nederland en heeft het heel goed naar hun zin. Ze kennen nog niet veel mensen, waardoor zeker de moeder veel alleen is met de kinderen. En de combinatie van kleine kinderen in een redelijk kleine flat, is bij tijden eigenlijk niet te doen.

Het gezin staat open voor elk soort ondersteuning. Het lijkt hen fijn om eropuit te trekken met een ander gezin. Of dat de moeders samen een wandeling maken of naar de speeltuin gaan. De jongens zijn dol op alles wat met auto’s, lego en Playmobil te maken heeft. Ze vinden het allebei heel leuk om buiten te spelen, lekker te ravotten. Het meisje is nog heel klein en houdt van knuffels.

Welk gezin ziet het wel zitten om voor dit migrantengezin iets te betekenen?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Sittard-Geleen:

  • Dat het leuk vindt om samen eropuit te gaan;
  • Dat helpt hun sociale kring te vergroten.

Bijzonderheden:

  • De vader en de kinderen spreken Nederlands, de moeder Arabisch.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Nicole van der Veeke, mail naar nicole@buurtgezinnen.nl of bel 06-11182696.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.