Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Normaal gesproken zoeken we bij Buurtgezinnen steungezinnen voor een middagje in de week of bijvoorbeeld een zaterdag om de week. Maar nu zijn we op zoek voor een gezin met kinderen voor één keer in de twee weken een weekend, waar het meisje van 9 mag logeren.

Onlangs maakte ik kennis met een lieve alleenstaande vader, zijn dochtertje van 9 jaar en zoon van 10 jaar. Het gezin heeft behoorlijk wat voor de kiezen gehad en bevindt zich nog steeds in enigszins woelig water. De vader staat altijd ‘aan’ voor zijn kinderen. Dat doet hij met heel zijn hart. Het is belangrijk dat hij de zorg voor zijn kinderen afwisselt met tijd voor vrienden, of zichzelf. Hierdoor behoudt hij energie om vol enthousiasme voor zijn zoon en dochtertje te zorgen. Helaas heeft dit gezin geen grote kennissenkring waar het meisje (en mogelijk in de toekomst de jongen) structureel welkom is.

Het meisje van 9 jaar is een lekkere kletskous, heel sociaal in de omgang en houdt van dansen, turnen, kleuren en tekenen.

Zijn jullie een gezin waar deze lieverd twee keer in de maand van zaterdag op zondag kan blijven logeren? Dat zou geweldig zijn! Je draagt bij aan stabiliteit voor dit gezin, waardoor de kinderen en hun vader positief de toekomst in gaan.

Profiel steungezin

Wij zoeken voor het meisje een steungezin in de gemeente Dijk & Waard:

  • Waar dit meisje één (vast) weekend per 2 weken kan blijven, van zaterdagmiddag tot en met zondagmiddag. Dit alles in goed overleg;
  • Waar ze lekker kan spelen en af en toe iets kan ondernemen;
  • Een kat in het gezin is helemaal prima, een hond liever niet.

Bijzonderheden:

  • Zowel gezinnen met kinderen als opa’s en oma’s zijn van harte uitgenodigd te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corina Arends, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Dijk & Waard, via corina@buurtgezinnen.nl Of bel: 06-40 86 89 86.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.