Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Onlangs maakte ik kennis met een lieve alleenwonende moeder en haar vrolijke dochtertjes van 3,5 en 2 jaar. Ze is in verwachting van haar derde kindje en in het laatste trimester. De vader is in beeld, maar is doordeweeks niet thuis bij het gezin.

De meisjes zijn op dinsdag tot en met vrijdag in de ochtend bij het kinderdagverblijf. Helaas is deze niet op loopafstand van waar dit lieve gezin woont. De meisjes wonen in Zuid-Scharwoude en de kinderopvang is gevestigd in Noord-Scharwoude. De moeder heeft geen auto en na de bevalling kan zij voorlopig niet op de fiets, zeker niet met 2 peuters en een baby. In haar directe omgeving ontbreken kennissen en familie die haar en de twee (straks dus drie) kleintjes steun bieden.

We zoeken een of twee steungezinnen die de meisjes naar de kinderopvang brengen. En aan het eind van de ochtend weer ophalen en thuisbrengen.
Het gaat om in ieder geval de periode tot aan de zomervakantie en voor de maand september na de zomervakantie. Daarna is het natuurlijk heel fijn als er een gezellige verbinding blijft tussen deze lieverds en de steungezinnen. Maar hulp voor in ieder geval de periode net voor en net na de zomervakantie is al heel fijn!

Sta jij klaar voor deze moeder en haar lieve meisjes?

Profiel steungezin

Wij zoeken een of twee steungezinnen in de gemeente Dijk&Waard:

  • Het liefst in Zuid-Scharwoude of Noord-Scharwoude;
  • In bezit van een auto;
  • Om één of beide kleine meisjes te brengen naar en te halen van de peuterspeelzaal;
  • Voor de periode van nu tot aan de zomervakantie en in de maand september.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corina, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Dijk & Waard, via corina@buurtgezinnen.nl Of bel: 06-40 86 89 86.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.