We zoeken een steungezin in Meppel voor twee vrolijke en energieke zusjes van 7 en 8 jaar. Ze hebben een jonger broertje dat thuis de nodige aandacht vraagt. Hun moeder voedt de drie kinderen grotendeels alleen op en heeft het daar best zwaar mee.
De moeder is afkomstig uit Afghanistan en woont sinds 11 jaar in Nederland. Ze heeft weinig familie en contacten in de buurt om op terug te kunnen vallen. Daarom zou ze heel blij zijn met een steungezin waar de meisjes een middag per week welkom zijn. Zo kan ze wat meer aandacht aan de jongste geven en zelf even op adem komen.

We zoeken een steungezin waar de meisjes gewoon kind mogen zijn. Meedraaien in een Nederlandstalig gezin zou ook goed zijn voor hun taalontwikkeling. De meiden zelf zien het ook helemaal zitten en weten goed wat ze willen. Namelijk een opa en oma, of in elk geval een gezin waar geen andere kinderen zijn. Huisdieren zouden ze best leuk vinden. Verder is het handig als jullie in of op fietsafstand van de Oosterboer wonen.

De zusjes zijn vrolijk, open en enthousiast.
In het begin zal vooral de oudste even de kat uit de boom kijken, maar eenmaal gewend zijn het heerlijke kletskousen. Ze kunnen goed samen spelen maar als echte zussen ook wel pittig zijn naar elkaar toe. Beide meisjes houden van tekenen, knutselen, spelen met barbies, buiten spelen, uitstapjes, helpen koken of bakken.

Lijkt het jullie gezellig om ze een onbezorgde middag te bieden?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin:

  • Zonder thuiswonende kinderen;
  • In Meppel Oosterboer of op fietsafstand (bijvoorbeeld Ezinge, centrum);
  • Dat wekelijks beschikbaar is op dinsdag of vrijdag na schooltijd, of op de zaterdag.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Geke Maes, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Meppel, via geke@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-23100123.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.