Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Ik ga naar huis met een nieuw kunstwerk, een regenboog tekening. Het is een cadeautje van het meisje van 6 jaar oud dat ik vandaag ontmoet. Samen met haar jonge moeder woont ze in Amsterdam-West. Ze zijn hier nieuw komen wonen en willen graag lieve mensen leren kennen om mee op te trekken. Het meisje vertelt me dat het haar heel erg leuk lijkt om een nieuw vriendinnetje te maken om samen L.O.L te spelen, te knutselen en naar de speeltuin te gaan. Ze kan het zich helemaal voorstellen dat het dan supergezellig is.

Voor haar moeder zou het heel erg steunend zijn wanneer ze een vertrouwensband kan op bouwen met een andere moeder, waar haar dochtertje regelmatig mag spelen. Ze is een nieuwe opleiding begonnen en werkt er hard aan om een fijn leven voor hen beide op te zetten in deze nieuwe omgeving.

Helpen jullie dit gezinnetje zich thuis voelen in Amsterdam-West?

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin in Amsterdam-West in de omgeving Westerpark / Houthavens:

  • Waar dit meisje een middag na school of soms een paar uurtjes in het weekend mag komen spelen;
  • Met een leeftijdsgenootje, of een iets ouder meisje, om mee op te trekken.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam-West, via shanna@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48683530.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.