Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Tijdens het eerste gesprek met de moeder van dit gezin valt mij meteen haar grote ontwapenende glimlach op.
“Ik sta positief in het leven” vertelt ze, “maar dat is zeker niet altijd zo geweest.”
Deze moeder heeft een heftige tijd achter de rug. Ze zegt: “Nu gaat het erg goed, en eigenlijk vind ik het moeilijk dat ik jou om hulp vraag.”
Haar openheid raakt me. Ze vertelt dat het alleenstaande ouderschap pittig is en dat ze haar zoon een gezin met een vader figuur gunt.

Een week later ga ik langs om met de jongeman in kwestie (6) kennis te maken. Dezelfde open glimlach straalt mij tegemoet in de deuropening. Verlegen is hij zeker niet, ik mag zijn kamer zien, zijn boekenverzameling, en hij vertelt honderduit over hun poes. Het is een lieve spontane jongen, met een passie voor Hotwheels, Borre boekjes en buitenspelen. “En ik zit ook nog op zwemles!”, zegt hij als ik op het punt sta te vertrekken.

Mag deze leuke vent jullie zijn ontwapende glimlach laten zien?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Zwijndrecht:

  • Dat een middag door de week, of een dagdeel in het weekend ruimte heeft;
  • Waar een actief vader figuur aanwezig is.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jiske Bosman, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Zwijndrecht, via jiskebosman@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-10071406.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.