Voor twee tienerjongens van 12 en 13 zoeken we actieve steungezinnen in Heerhugowaard. Zij vormen een gezin met hun moeder en zusje.
Soms is het alleen opvoeden van 3 kinderen die elk hun eigen aandacht vragen best uitdagend. In het leven van dit gezin zijn nogal wat tegenslagen geweest. Maar deze mensen zijn positief ingesteld en ze kijken met moed naar de toekomst. Voor de jongste (dochter) heeft Buurtgezinnen inmiddels een fijn gezin gevonden.
De moeder gunt haar zoons ook een eigen steungezin. Een plek waar ze actief buiten kunnen zijn, het liefst met leeftijdgenoten. Het is een mooie bonus als er ook dieren zijn. Beide jongens missen een vaderfiguur in hun leven, die positieve aandacht geeft en ondernemend is.

De oudste is het best op zijn plaats in een niet al te groot gezin waar hij ook af en toe even tot rust kan komen. Hij houdt van koken, tekenen en timmeren. Piano leren spelen lijkt hem gaaf.
Voor de jongste is freerunnen en trampoline springen een passie en hij is gek op mooie auto’s en op dieren, vooral paarden. Ruimte om gewoon even op de bank te hangen bij het steungezin is fijn!
Het zou geweldig zijn als de jongens 1 à 2 keer in de maand een zaterdag bij het steungezin doorbrengen. Op die manier heeft hun moeder wat rust en kan ze zelf even opladen. Zij heeft nauwelijks hulp uit haar omgeving en zit op het randje van een burn-out.

Ben jij het gezin waar één van deze boys welkom is?

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar een steungezin in Heerhugowaard voor elk van de jongens:

  • Dat een à twee keer in de maand op een zaterdag plek heeft;
  • Met een ondernemende vader die positieve aandacht geeft;
  • Dat geduld heeft en warmte kan geven;
  • Waar dieren zijn en dat sportief/actief is ingesteld;
  • Waar een buitenruimte is;
  • Dat een kind heeft van gelijke leeftijd of iets ouder.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corina, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Dijk & Waard, via corina@buurtgezinnen.nl Of bel: 06-40 86 89 86.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.