Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Onlangs maakte ik kennis met een lieve alleenstaande moeder en haar zoontje van 7 en dochtertje van 5. Al vanaf dat de kinderen heel jong zijn, is de vader niet meer in beeld en staat deze moeder altijd ‘aan’ voor haar kinderen. Dat doet zij met heel haar hart, maar ze merkt nu wel dat dit haar begint op te breken.
Het is naast de zorg van de kinderen zo belangrijk dat deze moeder even iets leuks met haar vriendinnen kan doen of gewoon even helemaal niets doet om op te laden. De kinderen hebben er namelijk weinig aan als hun moeder omvalt.
Het gezin heeft geen grote kennissenkring waar de kinderen structureel welkom zijn.

We zoeken voor elk kind een steungezin voor een paar uurtjes in de week. In de toekomst zou het fijn zijn als jullie 1x per maand ‘jullie’ kind uitnodigen voor een logeerpartijtje.
Voor het jongetje van 7 zoeken we een liefdevol geduldig gezin. Hij heeft het nodige meegemaakt, waardoor hij wat sneller angstig en gespannen raakt. Fietsen en buitenspelen doet hij het liefst, en hij houdt ook van een gezelschapsspel.
Het meisje van 5 is een lief klein meisje, heel zorgzaam en sociaal. Ze is actief en klimt en klautert graag, en is enthousiast over van alles. Dit buitenkind speelt graag in het zand of op de trampoline. Met veel plezier gaat ze op de glijbaan en op de schommel. Beide kinderen zitten op zwemles.

Profiel steungezin

Wij zoeken voor elk kind een eigen steungezin in de gemeente Dijk & Waard:

  • Het liefst in Heerhugowaard (er is geen auto in het gezin);
  • Waar elk kind wekelijks mag komen spelen;
  • Dat het leuk vindt als ze in de toekomst ook eens blijven logeren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corina Arends, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Dijk & Waard, via corina@buurtgezinnen.nl of bel: 06- 40868986

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.