Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit jongetje (7) woont met zijn alleenstaande moeder in de wijk Patrimonium. Dagelijks fietst het gezin voor school van de ene naar de andere kant van Amstelveen naar de wijk Groenhof. Dit heeft een behoorlijke weerslag op de moeder. Ook al doet ze dit met heel veel liefde, de hele week draait het vooral om het halen en brengen en dat is gewoon pittig. Als ze uit school thuiskomen gunt de moeder het jongetje wat speelmaatjes in de buurt. Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin waar dit jongetje mag komen spelen.

Het is een vrolijk en gezellig jongetje. Hij kletst honderduit en heeft fantasie voor tien! Ook al hebben ze in de wijk weinig kennissen, als je met hem praat kan hij vrienden en familie ter plekke voor je bedenken. Dit innemende en fantasierijke jongetje is blij, echter gunt zijn moeder hem een echte vriend in de buurt. Een vriend om mee te spelen en spontaan bij terecht te kunnen. Misschien eens een keer samen te voetballen of om gewoon een spelletje op de telefoon te doen.

Wil jij dit jongetje af en toe thuis uitnodigen?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen in de wijk Patrimonium of Groenhof:

  • Dat bij voorkeur kinderen heeft in dezelfde leeftijd (6-9 jr), jongens of meiden, beide leuk;
  • Dat zich voor langere tijd wil binden aan de jongen;
  • Beschikbaar isp dinsdag- of donderdagmiddag;
  • Het gezin heeft geen auto, dus het zou fijn zijn als het steungezin in de buurt woont.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Esther Karssing, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amstelveen en Aalsmeer, via esther@buurtgezinnen.nl of bel: 06-55488221.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.