Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol gezin zoekt Buurtgezinnen in Rijswijk een plekje om te spelen. Het gaat om een broer (bijna 5) en zus (bijna 4). De sociale moeder is niet meer samen met de vader van de kinderen en staat er voor het grootste deel alleen voor. Doordat alle zorg op haar terecht komt, naast haar drukke baan, moet zij veel ballen hooghouden. Zowel voor de moeder als haar kinderen zou het fijn zijn als de kinderen af en toe bij een ander gezin kunnen spelen en daar ook liefdevolle aandacht krijgen.

Het gezin gaat regelmatig naar buiten om bijvoorbeeld te spelen in de speeltuin. In huis vinden ze het leuk om te knutselen. De kinderen zijn actief en het is dan ook fijn als iemand leuke dingen met ze kan doen. Ze maken snel contact. De jongen zal eerst even de kat uit de boom kijken. Ook vindt hij het fijn als een speelkameraadje niet al te druk is. Hij let al van jongs af aan goed op zijn zusje als dat nodig is. Het meisje is voor veel dingen in en ze is zorgzaam.

Dit leuke duo brengt veel gezelligheid in huis.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Rijswijk:

  • Waar deze broer en zus voor een paar uur in het weekend kunnen spelen in een vertrouwde omgeving;
  • Bij voorkeur met kinderen van eigen leeftijd of ouder;
  • Waar aandacht is voor structuur;
  • Waar de vaderfiguur een actieve rol speelt binnen het gezin.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Sanne van Dooremaal, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Rijswijk, via sanne@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-82043656.