Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken in Nijmegen een rustig en gezellig stel dat het vertrouwen kan winnen van twee tienermeiden. De zusjes zijn de jongsten thuis en hun ouders werken vaak. Ze zijn veel samen en hebben weinig contacten met andere mensen of kinderen.
Dit willen ze wel graag, maar ze hebben moeite met contact maken. We zoeken dan ook een geduldig stel dat een band wil opbouwen met deze meiden en geregeld wat me ze wil ondernemen.
We verwachten dat de zusjes makkelijker contact maken met jongere mensen. Of met een gezin met oudere kinderen.

Het meisje van 11 is rustig en introvert. Ze heeft veel tijd nodig om een vraag te kunnen beantwoorden en weet het antwoord vaak ook niet. Ze houdt van knutselen, tekenen, dieren, spelletjes en samen iets bakken of koken.
Haar zus zit inmiddels op de middelbare school. Het is een serieuze meid die steeds meer kritische vragen stelt en geïnteresseerd is in de wereld om haar heen. Zo gaat ze graag naar musea. Contact maken met leeftijdsgenootjes vindt ze erg lastig. Ze heeft veel behoefte aan duidelijkheid.

We zoeken een steungezin dat wekelijks of om de week iets met ze kan ondernemen. In eerste instantie met beide meiden samen en zodra ze gewend zijn, ook 1 op 1. Ze houden ervan om bij de hand genomen te worden, omdat zelf keuzes maken een uitdaging is voor ze. Dagen en tijden zijn in overleg. Kunnen halen en brengen of samen fietsen is belangrijk.

Profiel steungezin

We zoeken een geduldig en duidelijk stel of steungezin:

  • Uit Nijmegen;
  • Met oudere kinderen rond de 18-22 jaar of zonder kinderen;
  • Waar wekelijks of om de week twee meiden van 11 en 12 welkom zijn;
  • Voor een fijne middag of avond samen en om samen iets leuks te ondernemen;
  • Dat de zusjes kan halen en brengen;
  • Dagen en tijden zijn in overleg.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jiske Broers, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nijmegen, via jiske@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-49960245

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.