Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In dit gezin heeft een Covid-besmetting zo rot uitgepakt, dat één van de moeders al maanden aan het herstellen is. Dat betekent dat de zorg voor hun kinderen (2 en 4) volledig bij de andere moeder ligt. Zij is inmiddels behoorlijk uitgeput en voelt dat ze niet altijd de moeder is, die ze graag wil zijn.

Ik krijg een klei-pannenkoek van de jongste geserveerd. Het is een vrolijk mannetje van 2 met pretoogjes. Met zijn moeders bespreek ik hoe we ze kunnen helpen. Hun sociale dochter van 4 weet het zelf al, ze wil heel graag bij een leuk kindje spelen. Voor deze gezellige broer en zus zoeken we daarom een steungezin in Amsterdam-West waar zij op zondagen een aantal uur welkom zijn om even zorgeloos te spelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een liefdevol en gezellig steungezin in Amsterdam-West dat:

  • Zelf ook kinderen heeft;
  • Eens per week of om de week op zondag tijd heeft voor een speelafspraak.

Bijzonderheden:

Heb je in het weekend geen tijd, maar wil je dit gezin toch helpen? Misschien kun je ze helpen met het avondritueel! Bekijk de oproep hier.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam-West, via shanna@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48683530.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.