Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In dit gezin heeft een Covid-besmetting zo rot uitgepakt, dat één van de moeders al maanden aan het herstellen is. Dat betekent dat de zorg voor hun kinderen (2 en 4) volledig bij de andere moeder ligt. Zij is inmiddels behoorlijk uitgeput en voelt dat ze niet altijd de moeder is, die ze graag wil zijn.
Ze legt uit dat vooral het avondritueel erg inspannend is. Daarom zoeken we voor dit gezin een vlotte steuntante of -oma die een avond per week wil helpen met het avondritueel. Dus bij het ophalen van de kinderen, het koken, samen eten en dan de kindjes op bed leggen. Zo kan ieder zich richten op een van de kinderen en krijgen zij fijne aandacht terwijl hun moeder ontlast wordt.
Het jongetje van 2 en zijn grote zus van 4 zijn hele gezellige en sociale kinderen, die makkelijk contact maken en kletsen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een vlotte steunoma of tante in Amsterdam-West die:

  • Een aanpakker is,
  • Vrolijkheid en gezelligheid meebrengt,
  • Eens per week of om de week een avond kan afspreken.

Bijzonderheden:

Kun je ’s avonds niet, maar zou je wel willen helpen? Misschien mogen de kinderen in het weekend even komen spelen? Bekijk de oproep hier.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam-West, via shanna@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-48683530.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.