Dit gezin woont nog niet zo lang in Nederland. Moeder is onlangs met haar kinderen van 9, 5 en 1 naar de vader in Nederland verhuisd. Ze zijn nu de taal aan het leren, wat de kinderen al aardig afgaat. De moeder zou het fijn vinden als ze bij een gezellig gezin Nederlands kunnen spreken en lezen. Misschien kunnen jullie ze meenemen naar de bieb want de moeder weet hoe belangrijk lezen is!  

De kinderen verschillen van elkaar maar pakken je beiden zo in. Als de jongen bij je op zijn gemak is, babbelt hij voluit. Hij is lief, rustig, beleefd en goed verstaanbaar. Hij vindt het leuk om te gamen en Netflix te kijken. Buiten voetbalt hij graag of speelt hij basketbal. Zijn zusje praat honderduit en is aanwezig. Zij zoekt een leuk vriendinnetje om mee te spelen, leeftijd maakt haar niks uit. Ze houdt van lezen, spelen en spelletjes doen op mama’s telefoon.  

Dit gezin zoekt een steungezin dat leuke activiteiten wil doen met hun zoon en dochter en wil helpen hun Nederlands te verbeteren.  

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt voor deze jongen een zijn zusje een steungezin:  

  • Met een jongen van 9 - 12 jaar;  
  • Met een meisje van 5 of ouder dat graag met een klein meisje wil spelen;  
  • Waar deze kinderen 1x per 2 weken mogen spelen;  
  • Waar Nederlands gesproken wordt.  

Bijzonderheden: 

  • Hebben jullie niet het ‘complete pakket’ maar denk je wel iets te kunnen betekenen?  Reageer dan ook, want we kunnen altijd kijken of er een match mogelijk is.  

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Rosita Mo-Ajok, coördinator Buurtgezinnen Amsterdam Zuidoost, rosita@buurtgezinnen.nl of 06-4224 2525.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.