Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een lieve, betrokken moeder met haar schattige en makkelijke baby van ruim 3 maanden een steungezin. De moeder woont in de Pijp. De vader van het jongetje woont in het buitenland. Er is wel wekelijks contact, maar de vader en moeder hebben geen relatie. Alle zorg ligt dus op de schouders van de moeder. De combinatie van herstellen, uitrusten met de fulltime zorg voor haar zoontje is best een zware dobber voor haar.

Voor de moeder zou het heel fijn zijn om een extra netwerk (graag met andere kinderen) op te bouwen, het liefst in de directe omgeving. De moeder heeft vriendinnen in de buurt die incidenteel oppassen, maar ze is echt op zoek naar een meer structureel contact. Haar eigen moeder woont ver weg en kan zodoende maar af en toe komen helpen.

De moeder heeft een avontuurlijke inslag en heeft in het buitenland gewoond en gewerkt. Nu zit ze met de kleine baby thuis en dat is een behoorlijke verandering. Ze wil heel graag weer een baan vinden die bij haar past. Maar ze heeft een pittige tijd gehad en een hoop te verwerken. We zouden haar heel graag de rust en ruimte geven om haar leven op de rit te krijgen, vooruit te denken en een plan te maken voor zichzelf.

Om dit doel te bereiken, is het belangrijk dat de moeder zich niet overbelast voelt en vooral ook uitgerust is. We zoeken dus specifiek een plek waar het jongetje structureel een nacht in de week kan logeren, Het liefst met een een ochtend erbij, zodat de moeder goed slaapt en in de ochtend wat werk kan verzetten.

Profiel steungezin:

Wij zoeken een gezin in Amsterdam-Zuid dat:

  • Op een vaste nacht in de week bereid is om voor dit kleine jongetje te zorgen, inclusief de volgende ochtend.
  • In de buurt woont van de Pijp en omliggende wijken (oost mag ook), maar reageer vooral ook als het je aanspreekt en je verder weg woont
  • Eén of meerdere jonge kinderen heeft. Dit is geen harde eis, de moeder is enorm geholpen als ze geregeld een goede nacht maakt. Dus als jij denkt dat je haar kan helpen, dan horen we heel graag van je!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Lobke Rooswinkel, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Amsterdam-Zuid, via Lobke@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-49919000.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.