Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In Lent zoeken we een steungezin voor twee jongens van 7 en 10 jaar. Hun jongere zusje kan ineens ziek worden en dan moet hun moeder met haar naar het ziekenhuis. Ze kennen weinig mensen waar de jongens dan naartoe kunnen, wat zorgt voor extra stress en onrust. Het gezin heeft het naast de ziekte van het meisje al langere tijd zwaar. Ze doen hun best om alles meer op de rit te krijgen. Een prettig contact met mensen in de buurt zou enorm helpen.

We zoeken een steungezin waar de jongens zowel structureel als incidenteel welkom zijn. Allereerst voor een gezellige middag spelen, wekelijks of om de week. En, als dat mogelijk is natuurlijk, ook als hun moeder en zusje naar het ziekenhuis moeten.
De jongen van 10 jaar is een rustige jongen die graag doet wat er van hem gevraagd wordt. Hij houdt van paardrijden, judo, zwemmen en vissen.
Zijn jongere broertje zoekt juist graag de grenzen op. Daarnaast is ook hij lief en gevoelig. Hij houdt vooral van buitenspelen en heeft duidelijkheid en sturing nodig.
Een gezin met kinderen zouden de jongens erg leuk vinden, maar ook mensen zonder kinderen worden uitgenodigd om te reageren

Profiel steungezin

We zoeken een gezellig en liefdevol steungezin:

  • Uit Lent;
  • Met of zonder kinderen;
  • Waar deze jongens van 7 en 10 jaar wekelijks of om de week kunnen komen spelen;
  • En waar hun moeder een beroep op kan doen als ze plotseling naar het ziekenhuis moet.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jiske Broers, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nijmegen, via jiske@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-49960245

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.