Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Als ik het gezin voor het eerst bezoek, valt hun gastvrijheid me gelijk op. De zoon van 5 jaar komt me al in de gang tegemoet en maakt makkelijk contact met me. Hij vertelt van alles en deelt graag vanuit zijn eigen bakje met snoepjes. Aan alles merk je dat hij van mensen houdt en het leuk vindt om dingen samen te doen.

Het gezin bestaat naast deze jongen uit een vader en moeder. De vader heeft zelf al volwassen kinderen maar geniet met volle teugen van deze jongen in hun leven. De dagelijkse zorg neemt deze vader veelal op zich terwijl de moeder bezig is met werken en leren. Zij woont nog niet zo lang in Nederland als haar partner. Het is een rustig en betrouwbaar gezin, dat graag goed contact wil met de mensen om hen heen. Er is echter niet zoveel contact met Nederlandse mensen en ze gunnen hun zoon dat hij dat wel heeft. Maar de reden van aanmelding is vooral dat een soort van opa en oma voor hem wordt gemist. Zijn taalniveau loopt nog iets achter en daarom zou het fijn zijn als hij spelenderwijs nog meer met de taal kan oefenen. Hij vindt het leuk om dingen met je samen te doen zoals spelletjes spelen, tekenen, koken en bakken. Maar ook lekker buiten fietsen, doet hij graag. In zijn tekeningen is goed te zien, dat deze jongen veel fantasie heeft en van verhalen houdt. Houden jullie ook van verhalen en willen jullie wel een ‘opa en oma’ voor hem zijn? Dan komen we graag met jullie in contact.

Profiel steungezin

Voor deze sociale jongen zoekt Buurtgezinnen een opa en een oma /oudere mensen:

  • Waar hij 1x per week of per 2 weken welkom is in het weekend of op woensdag- of vrijdagmiddag
  • Die van kinderen houden en het leuk vinden om dingen samen te doen.

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Gonda, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam-Noord, via gonda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06 – 304 97 668.

Over Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.