Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een moeder met een actieve 3-jarige dochter wat uitbreiding van haar netwerk. De moeder woont sinds een tijdje in de buurt en wil graag een andere moeder leren kennen met wie zij tijd kan doorbrengen. Zeker in deze periode vindt zij het lastig om dingen te doen en helpt het haar als ze samen iets kan ondernemen.

Door de omstandigheden is het voor de moeder soms ingewikkeld om continue heel veel aandacht voor haar dochtertje te hebben. Ook op pad gaan voelt soms als een grote opgave. De moeder is alleen met haar kindje, dus alle zorg komt op haar schouders terecht. Soms even kunnen kletsen met andere moeders, zou haar heel erg helpen. Het liefst een moeder die luchtig in het leven staat en waar niet te veel problemen zijn.

Haar dochter heeft een hoge energie en houdt van fysiek spel. Dus afspreken in bv. een speeltuin zou geweldig leuk zijn! Ze houdt van rennen en fantasiespel. Het is een sociale peuter die het heel leuk vindt om met andere kindjes te spelen, waarbij ze ook de interactie opzoekt en erg van rollenspel houdt.

Profiel steungezin:

Wij zoeken een gezin in Amsterdam-Zuid dat:

  • Bij voorkeur in de buurt woont; Schinkelbuurt, Hoofddorppleinbuurt, Stadionbuurt of Willemspark.
  • Het leuk vindt om samen met moeder en dochter af en toe leuke dingen te ondernemen.
  • Een aantal uurtjes tijd heeft voor een speelafspraak op vrijdag, zaterdag of zondag.
  • Zelf ook een peuter/kleuter heeft.
  • Daarnaast ook een gezellige en fijne gesprekspartner voor de moeder kan zijn.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Lobke Rooswinkel, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam Zuid, via Lobke@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06-49919000.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.