Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt een liefdevol steungezin voor een jongen van 9 jaar. Het gezin bestaat uit een moeder en drie kinderen. De jongen van 9 jaar is de jongste van het gezin en hij heeft autisme. De moeder heeft alles goed geregeld en onder controle, maar het is wel erg zwaar omdat zij continu ‘aan’ staat.

Het zou zeer helpend zijn als de jongen regelmatig in het weekend naar een veilige plek zou kunnen waar hij en zijn moeder gerust bij zijn. Ondanks het feit dat dit geen alledaagse vraag is voor Buurtgezinnen, hebben we in overleg toch besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. Elke moeder verdient toch een momentje voor zichzelf zodat ze kan opladen om de week erna weer paraat te staan voor haar kinderen…?

De jongen houdt van buitenspelen, treinen, knutselen en verven. De jongen is ook dol op honden en katten. In verband met zijn autisme zijn we op zoek naar een plek met hooguit 1 leeftijdsgenootje zodat structuur, rust en voorspelbaarheid aanwezig zijn.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin dat:

  • In het weekend beschikbaar is
  • Eventueel ook 1 kind heeft tussen de 7 en 12 jaar
  • Eventueel ook vervoer heeft
  • Het liefst in Roermond woont

Bijzonderheden:

  • Ouders (of opa’s en oma’s) zonder thuiswonende kinderen worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Freke Spijkers, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Roermond, via freke@buurtgezinnen.nl of bel: 06-10076282

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.