Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een gezin met een dochter van ruim 2 jaar een liefdevol steungezin in de buurt van Breezand dat het leuk vindt om haar regelmatig op te vangen.

Haar moeder is veel alleen met haar thuis, omdat haar vader veel van huis is voor zijn werk. Door gezondheidsproblemen kost de opvoeding van haar ondernemende dochter haar veel energie. Daardoor voelt ze zich soms wel schuldig naar haar dochter, en vraagt ze zich af of ze het allemaal wel goed doet in de opvoeding. Binnenkort start er een traject waarbij de moeder haar aandacht en energie dubbel en dwars nodig heeft. Het zou dan fijn zijn als haar dochter bij het steungezin kan spelen als zij er even doorheen zit.

Doordat deze moeder geen sociale contacten met andere jonge ouders heeft, lijkt het haar leuk om iemand te vinden met kinderen in ongeveer dezelfde leeftijd als haar dochter. Om gewoon eens thee mee te drinken of met de kinderen samen iets te ondernemen. Zij geeft aan zich vaak eenzaam te voelen en gunt haar dochter (en haarzelf) ook contacten met andere kinderen en gezinnen.

Dit meisje is een vrolijke, ondernemende dame die al goed duidelijk kan maken wat ze nodig heeft. Ze kletst graag, maakt gemakkelijk contact en houdt van zingen en dansen. Ze is dol op allerlei spelmateriaal; van poppen, barbies tot blokkentorens bouwen en tekenen. Ze weet goed wat ze wil, dus soms is duidelijkheid in wat wel en niet kan belangrijk.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Breezand dat:

  • Dit meisje eenmaal per week een (dag)deel wil opvangen.
  • Bij voorkeur kinderen heeft van rond dezelfde leeftijd.
  • Het leuk zou vinden om samen iets te ondernemen of te kletsen over de opvoeding, bij voorkeur een andere jonge moeder (tussen de 25 en 35 jaar).

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Corinne Veldman- Louter, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Hollands Kroon, via corinne@buurtgezinnen.nl of telefoonnummer 06 48 07 62 99.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.