Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van bijna 6 met een overbelaste, verdrietige, alleenstaande moeder zoeken we een begripvol steungezin. De kleuter en haar moeder hebben veel verdriet te verstouwen gehad de afgelopen jaren. De huidige situatie rondom het virus maakt het ook voor hen niet makkelijker. Zij hebben geen netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen. De moeder ervaart al langere tijd eenzaamheid, veel spanning en verdriet en haar ouders wonen erg ver weg.

Voor deze moeder en haar kind zou het super zijn als ze een vertrouwde, liefdevolle plek voor het meisje vinden om regelmatig te mogen spelen. Ze kunnen elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken. Het meisje is vrolijk en maakt makkelijk contact. De moeder kan er de energie niet voor opbrengen om er bijvoorbeeld op uit te gaan. Deze spring-in-‘t-veld houdt wel van buitenspelen, dansen, fietsen of naar de speeltuin gaan en met andere kinderen spelen. Oftewel: Lekker af en toe bewegen en bezig zijn! Ook vindt ze het heerlijk om te kleuren, puzzelen, kleien, met poppen spelen, knutselen of (samen) boekjes lezen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een hartelijk, begripvol gezin in (de omgeving van) Santpoort-Noord, dat:

  • Het leuk vindt om, in overleg met haar moeder, met deze ‘spring-in-‘t-veld’ eropuit te gaan
  • Het meisje een dag(deel) in het weekend op wil vangen
  • Positieve aandacht en een gezellige plek kan bieden, waar de kleuter haar energie kwijt kan
  • Misschien basisschoolkinderen heeft rondom de leeftijd van het 5-jarige meisje

Bijzonderheden:

  • Kinderloze stellen of stellen met volwassen uitwonenden kinderen worden zeker aangemoedigd ook contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.